Sáhpánráidu- adventskalender

Sámi juovllat lea juovlastállu, mu mielas. Dat mii bidjá min čorget ja veahkehallat ruovttus. Dat mii oahpaha min leat siivui. Ja dat mii muittuha min gáibidit unnit ja baicce giitevačča leat. Mii oahpaimet earuhit nigá ja stálu juovllaid áigge. Danne lei sáhpánráidu mu oahppiid adveantakaleandar.

Samisk jul er juovlastállu (julestalloen), synes jeg. For den får oss til å rydde og hjelpe til hjemme. Den lærer oss å være snille og dra ned på forventninger og krav. Og lærer oss takknemlighet. Vi lærte oss å skille mellom nissen og stallo i disse juletider. Derfor var (Julestalloens museraid) Sáhpánráidu mine elevers adventskalender.

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s